Tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al Autostrăzii Transilvania, gata până la sfârşitul anului

Premierul Emil Boc a dat asigurări că tronsonul Câmpia Turzii-Gilău va fi finalizat până la sfârşitul anului, susţinând că "se va trece de la vorbe la fapte în materie de autostrăzi în România".

136 afișări
Imaginea articolului Tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al Autostrăzii Transilvania, gata până la sfârşitul anului

Tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al Autostrăzii Transilvania, gata până la sfârşitul anului

Premierul, care vizitează, vineri, şantierul Autostrăzii Transilvania, a declarat că tronsonul de 42 de kilometri al Autostrăzii Transilvania, dintre Câmpia Turzii şi Gilău, va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care Ministerul Transporturilor monitorizează lucrarea.

Emil Boc a afirmat că acolo lucrează firme serioase care, dacă şi-au dat cuvântul, vor realiza cei 42 de kilometri.

"Se va trece de la vorbe la fapte în materie de autostrăzi în România", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, lucrările vor fi monitorizate atent de către Ministerul Transporturilor, pentru a se urmări dacă banii alocaţi se regăsesc în realitate.

"Acest Guvern este al investiţiilor şi al salvării locurilor de muncă. De aceea ne interesează să vedem cum 20 la sută din banii alocaţi din bugetul central pentru investiţii se regăsesc în realitate", a spus premierul.

Acesta a adăugat că în acest an au fost alocate 119 milioane de euro pentru Autostrada Transilvania şi că pentru finalizarea tronsonului dintre Câmpia Turzii şi Gilău există bani prevăzuţi în bugetul de stat.

"Am venit împreună cu ministrul Berceanu să ne asigurăm că totul este sub control, chiar dacă mai sunt probleme cu amplasamentele, cu utilităţile. Avem asigurări din partea firmei Bechtel că suntem în grafic", a conchis Emil Boc.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că printre problemele existente la autostradă se numără relocarea unor conducte de apă de mare capacitate care alimentează municipiul Cluj-Napoca.

"Au fost multe probleme legate de relocarea unor utilităţi, sunt nişte conducte de apă care alimentează oraşul Cluj şi care au 1,20 de metri diametru, fapt care constituie o lucrare dificilă. Conductele sunt sub presiune şi va trebui să oprim apa în Cluj la un moment dat. Din 39 de probleme de cabluri şi conducte, 37 sunt atacate", a afirmat Berceanu.

Compania Bechtel anunţa, la începutul lunii mai, că lucrările la tronsonul Câmpia Turzii - Gilău al autostrăzii Braşov-Borş ar putea înregistra întârzieri în acest an, deoarece Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a relocat doar 19 utilităţi dintr-un total de 38 care trebuiau mutate până la sfârşitul lunii aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici