Video Tronsonul de autostradă Cunţa-Sălişte, închis din 2015, va fi redat circulaţiei la sfârşitul acestei luni, a anunţat directorul CNADNR

Directorul CNADNR, Cătălin Humor, a declarat, vineri, pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie, că tronsonul Cunţa-Sălişte, care a fost demolat şi este reconstruit, va fi redat circulaţiei rutiere, până la sfârşitul lunii septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4302 afișări

Humor s-a declarat mulţumit de ritmul în care se desfăşoară lucrările, precizând că, potrivit planului, se aplică 50 de centimetri de asfalt, la fiecare 24 de ore.

„Aşa cum ne-am angajat, legat de şantierul pe care tocmai îl vedem în spate, în luna septembrie vom redeschide acest tronson de autostradă. În momentul de faţă, este o activitate destul de bună şi ne vom respecta termenul înaintat. Lucrările sunt în grafic. În momentul de faţă, s-au finalizat toate cele şase drenuri, avem o saltea de piatră de 1,5 metri, care s-a finalizat şi în spate se execută lucrări de umplutură din balast. Ritmul este bun. În plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, o zi însemnând 24 de ore de muncă. Modul de abordare a acestui tip de probleme îl vom folosi şi pe alte proiecte“, a declarat Cătălin Humor.

Directorul Companiei de Autostrăzi a mai declarat că procedura privind achiziţionarea unor servicii de expertizare a tronsonului de 22 de kilometri va fi, cel mai probabil, anulată, adăugând că o expertiză se va face, „mai devreme sau mai târziu“.

„Pe 22 de kilometri, a fost lansată o licitaţie pentru expertizare, procedură ce probabil se îndreaptă către o anulare. În paralel, căutăm o altă strategie, o altă modalitate de a contracta legal o companie de specialitate care să finalizeze această expertiză care se va face, mai devreme sau mai târziu, şi ne va confirma calitatea lucrărilor de pe acest sector“, a mai afirmat Humor.

CNADNR a mai indentificat, pe Autrostrada Sibiu-Orăştie, alte trei zone cu probleme, despre care Cătălin Humor a declarat că sunt minore şi că vor fi, de asemenea, refăcute.

„În urma verificării făcute cu proiectantul, am identificat alte trei zone, dar minore, pe partea carosabilă, care vor fi executate în paralel, astfel încât, la sfârşitul acestei luni, tot sectorul să fie redat circulaţiei, în condiţii de siguranţă“, a mai declarat Humor.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat în noiembrie 2014, a fost închis traficului rutier, din septembrie 2015, între Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, reprezentanţii CNADNR spunând că problemele au apărut din cauza ”execuţiei necorespunzatoare a lucrărilor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici