Ministerul Transporturilor: Contractul pentru segmentul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş ar putea fi reziliat

Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul pentru construcţia autostrăzii Transilvania, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, după ce ministrul Sorin Buşe s-a declarat nemulţumit de neînceperea lucrărilor.

2340 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: Contractul pentru segmentul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş ar putea fi reziliat

Ministerul Transporturilor: Contractul pentru segmentul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş ar putea fi reziliat (Imagine: Raul Stef/ Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul a solicitat prezenţa la Bucureşti a conducerii companiei spaniole, responsabilă de construcţia secţiunii de 60 de km, pentru a decide viitorul proiectului. Lucrările pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş au fost atribuite în lun mai 2015 asocierii dintre firmele Corsan - Corviam Construccion, Consinit, Road Consulting & Design Solution şi Via Design.

Corsan - Corviam Construccion, Consinit, Road Consulting & Design Solution şi Via Design au câştigat licitaţia în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, iar CNADNR a emis ordinul de începere pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor în luna iunie 2015. Cu toate acestea, ultima variantă a proiectului tehnic a fost transmisă pentru avizare la CNADNR cu întârziere, la începutul lunii august 2016, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

În prezent, constructorul nu are niciun impediment pentru efectuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, CNADNR a acordat avansul aferent acestui proiect, iar antreprenorul a promis mobilizarea, lucru care nu s-a întâmplat. Stadiul de execuţie pe acest contract este în continuare 0%, precizează comunicatul.

Ministrul Transporturilor consideră că un astfel de parteneriat nu poate continua în aceste condiţii.

„Dacă până în data de 15 septembrie, constructorul nu va demara lucrările la capacitate optimă, nu eliminăm varianta rezilierii pentru că ne dorim ca acest proiect să progreseze”, a spus ministrul Sorin Buşe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici