Tudor Chirilă, prins de microbul speculaţiilor pe aur: Doar dacă rişti poţi spera la câştig

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, susţine că a obţinut un randament de 30% investind în contracte derivate pe aur şi pe indicele american Dow Jones tranzacţionate la bursa din Sibiu, preferând să îşi asume riscuri ridicate în speranţa unor câştiguri mai mari decât cele aduse de un depozit bancar.

413 afișări
Imaginea articolului Tudor Chirilă, prins de microbul speculaţiilor pe aur: Doar dacă rişti poţi spera la câştig

Tudor Chirila (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Artistul şi-a lichidat investiţiile în acţiuni americane şi s-a dedicat în exclusivitate plasamentelor în contracte la termen pe bursa din Sibiu care urmăresc preţul aurului şi al indicelui american Dow Jones, al celor mai importante 30 de companii profitabile din Statele Unite.

Plasamentele în contracte futures, care reprezintă un pariu pe creşterea sau scăderea unei cotaţii într-un interval de timp dinainte stabilit, sunt mai riscante decât cele în acţiuni, posibilitatea de a pierde sau de a câştiga fiind amplificată de efectul de levier.

De exemplu, dacă investitorul anticipează o creştere de 1% pe cotaţia aurului, el poate câştiga 25% graţie efectului de levier, dacă se înşală, pierderea este de 25%.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici