Turismul internaţional va creşte în acest an cu 3-4%

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) estimează că acest sector va creşte în 2010 cu 3-4%, după o revenire în ultimul trimestru al anului trecut, a declarat luni secretarul general al forului afiliat Naţiunilor Unite.

12 afișări
Imaginea articolului Turismul internaţional va creşte în acest an cu 3-4%

Turismul internaţional va creşte în acest an cu 3-4% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UNWTO a anunţat că sectorului turismului s-a restrâns la nivel mondial cu 4% anul trecut, la 880 milioane de sosiri internaţionale.

Scăderea este mai redusă decât se aşteptau experţii. datorită revenirii industriei turismului internaţional pe creştere în ultimele trei luni din 2009.

Creşterea din ultimul trimestru a fost determinată în principal de cererea ridicată din regiunea Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu.

"Criza economică globală şi incertitudinea din jurul pandemiei A H1N1 au transformat 2009 într-unul dintre cei mai grei ani pentru sectorul turismului. Totuşi, rezultatele din ultimele luni sugerează că relansarea a început, chiar ceva mai devreme şi mai decisiv decât ne aşteptam iniţial", a declarat Taleb Rifai, secretarul general al UNWTO.

Europa a fost unul dintre cele mai afectate continente în 2009 şi va reuşi cu greutate să relanseze turismul în acest an, a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici