Turiştii români au cheltuit în această vară circa 320 milioane euro pe litoral

Turiştii români care au petrecut în acest an sejururi pe litoral au cheltuit în total 1,056 miliarde de lei (320 milioane euro), suma acoperind atât serviciile de cazare şi masă, cât şi alte cheltuieli de vacanţă, potrivit calculelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

1 afișare
Imaginea articolului Turiştii români au cheltuit în această vară circa 320 milioane euro pe litoral

FPTR: Turiştii români au cheltuit în această vară circa 320 milioane euro pe litoral

Din totalul sumei, aproximativ 330,95 milioane lei reprezintă doar cheltuielile pentru servicii de cazare.

"Luând în considerare şi alte cheltuieli făcute în cadrul aşa-numitului buget de vacanţă, cum ar fi transportul, putem aproxima cheltuielile totale la aproximativ 1,056 miliarde lei (320 milioane euro). Toate aceste date ne conduc la premiza că a fost cel mai reuşit sezon după 1990", se arată într-un comunicat al FPTR.

Valoarea cheltuielilor este însă mai mare, analiza federaţiei excluzând turiştii de weekend şi turismul la negru.

Calculele au avut la baza un sondaj realizat de federaţie printre companiile hoteliere membre, raportat la tarifele medii pe categorii de clasificare a unităţilor de cazare şi staţiunilor.

Totodată, numărul turiştilor români care au ales în acest an litoralul autohton a crescut cu circa 30% faţă de sezonul estival 2006, ajungând la 885.000 de persoane.

În ceea ce priveşte tarifele care vor fi practicate în sezonul viitor, în staţiunile de pe litoral şi în Delta Dunării, hotelierii anticipează o creştere de maxim 5%, sub avansul tarifelor la utilităţi.

Referitor la evoluţia sectorului turistic din acest an, FPTR a remarcat lipsa de interes manifestat de autorităţile locale pentru sprijinirea acestei activităţi, scăderea calităţii serviciilor datorită emigrării personalului calificat, creşterea numărului de turişti ca urmare a creşterii nivelului de trai şi a condiţiilor meteo favorabile şi eficacitatea programelor speciale care au extins perioada de sezon, desfăşurat din 15 mai până în 15 septembrie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici