Turiştii străini blocaţi în România vor putea plăti 50% din preţul cazării, până la reluarea zborurilor

Turiştii străini din străini din România, care nu se pot întoarce în ţările de origine din cauza închiderii spaţiilor aeriene, vor putea beneficia de reduceri la cazare de 50% în oraşele cu aeroporturi internaţionale, până la rezolvarea problemelor de transport, a anunţat Ministerul Turismului.

25 afișări
Imaginea articolului Turiştii străini blocaţi în România vor putea plăti 50% din preţul cazării, până la reluarea zborurilor

Turiştii străini blocaţi în România vor putea plăti 50% din preţul cazării, până reluarea zborurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La iniţiativa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a fost constituit, duminică, un comitet de urgenţă în turism, din care fac parte reprezentanţi ai ministerului de resort, ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi ai Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural şi Ecologic.

"Membrii comitetului de urgenţă au convenit să pună la dispoziţia turiştilor străini aflaţi în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre ţările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% în oraşele din ţara noastră cu aeroporturi internaţionale, precum şi informaţii despre cursele operate de SNCFR şi de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa", se arată într-un comunicat al ministerului.

Turiştii români aflaţi în străinătate şi ce străini din România au la dispoziţie un număr de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la care pot obţine informaţii utile legate de oportunităţile de cazare şi transport către ţara de origine.

"Referitor la turiştii români care se găsesc în străinătate, operatorii români de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgenţă că vor suplimenta cursele spre România pentru a asigura toate cererile formulate de români în acest sens. De asemenea, agenţiile româneşti de turism care au grupuri de turişti sau turişşti individuali în străinătate sunt în contact cu aceştia şi se preocupă de aducerea lor în ţară. Nu în ultimul rând, birourile de turism ale României din străinătate se găsesc la dispoziţia turişştilor români care caută soluţii pentru a reveni acasă, urmând să le furnizeze acestora infomaţii utile legate de oportunităţi de cazare, transport", se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, comitetul de urgenţă în turism "este permanent în legătură şi se coordonează cu Guvernul", respectiv cu celelalte instistituţii ale statului implicate în gestionarea acestei probleme.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

În România, traficul aerian pe întreg teritoriul este închis, de sâmbătă, ora 18:00, până cel puţin luni la ora 12.00.

Aproape 100 de curse aeriene din şi spre România au fost anulate vineri, iar sâmbătă 270. Pentru duminică şi luni, două companii - Tarom şi Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici