Uber a primit o investiţie de 3,5 mld. dolari de la Arabia Saudită

Uber a primit o investiţie de 3,5 miliarde dolari, cea mai mare de până acum, de la Fondul de Investiţii Publice din Arabia Saudită, scrie Bloomberg.

1241 afișări
Imaginea articolului Uber a primit o investiţie de 3,5 mld. dolari de la Arabia Saudită

Uber a primit o investiţie de 3,5 mld. dolari de la Arabia Saudită

Investiţia a evaluat Uber la 62,5 miliarde dolari, cât era estimat anterior. În urma investiţiei, Yasir Al Rumayyan, directorul executiv al fondului saudit, va avea un loc în board-ul uber.

Arabia Saudită a căutat moduri în care îşi poate diversifica investiţiile în afara industriei petrolului. Lyft, a doua cea mai mare companie de transport de persoane din SUA, a primit 100 de milioane de dolari de la miliardarul saudit Prinţul Alwaleed Bin Talal.

”În calitate de fond de investiţii suveran, căutăm să investim în afaceri care ne pot aduce profi pe termen lung”, a spus Al Rumayyan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici