Ucraina a pus a şasea bancă locală sub administrare specială, după retrageri masive de depozite

Banca centrală a Ucrainei a plasat a şasea bancă locală, Prominvest, sub administrare specială, potrivit unei surse citate de Reuters, după ce statul a acordat companiei, în septembrie, un împrumut de un miliard de dolari, în condiţiile în care clienţii îşi retrăgeau masiv depozitele.

12 afișări
Imaginea articolului Ucraina a pus a şasea bancă locală sub administrare specială, după retrageri masive de depozite

Ucraina a pus a şasea bancă locală sub administrare specială, după retrageri masive de depozite (Imagine: www.partnergroup.com.ua)

Prominvest, bancă cu acţionariat privat, s-a confruntat cu o dispută între investitori, situaţie care a condus la scăderea încrederii clienţilor şi retragerea depozitelor.

Oficialii băncii centrale de la Kiev au evitat să facă vreo legătură între retragerile de la Prominvest şi criza financiară globală.

"Consiliul băncii centrale a decis ieri (marţi - n.r.) să plaseze Prominvest sub administrare specială", a declarat sursa citată.

Directorul general al Prominvest anunţase anterior că autorităţile analizează această opţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici