Udrea a propus realizarea unei linii de croazieră între Constanţa şi Grecia

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, în staţiunea Mamaia, că România ar putea dezvolta proiecte comune în acest domeniu cu Grecia, iar unul dintre acestea ar putea fi o linie de croazieră între Constanţa şi insulele greceşti.

82 afișări
Imaginea articolului Udrea a propus realizarea unei linii de croazieră între Constanţa şi Grecia

Elena Udrea a propus realizarea unei linii de croazieră între Constanţa şi Grecia (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Elena Udrea a avut în ultimele zile mai multe întâlniri, atât la Bucureşti, cât şi pe litoral, cu preşedintele Organizaţiei de Turism a Greciei, Ioannis Kofinis, aflat în perioada 25 - 28 iunie, într-o vizită în România, în care a discutat despre posibilităţi de colaborare în domeniul turismului între cele două ţări.

"Am discutat despre posibilitatea de a avea un parteneriat regional al ţărilor cu legătură la Marea Neagră şi despre posibilitatea de a promova produse turistice comune în contextul în care există o preocupare a Uniunii Europene faţă de ţările care au legătură cu Marea Neagră pentru promovarea unor astfel de produse turistice în comun. O variantă este crearea unui produs tip croazieră care să lege Constanţa de insulele greceşti, urmând ca în vizitele ulterioare reciproce să concretizăm toate aceste discuţii pe care deja le-am avut aici" , a declarat Elena Udrea.

Ea a precizat că proiectul s-ar putea pune în mişcare până la sfârşitul acestei veri, adăugând că în turism lucrurile se mişcă repede, iar ţara noastră nu mai are timp de pierdut.

Udrea a mai precizat că România ar avea multe de învăţat de la Grecia legat atât de legislaţia în domeniul turismului, cât şi de modalităţile de promovare a unor destinaţii şi produse turistice.

"În Grecia, turismul aduce aproape 20 % în Produsul Intern Brut şi în condiţiile în care, în acest an, Grecia şi-a dublat bugetul pentru acţiunile de promovare, ajungând la 150 de milioane de euro, faţă de numai zece milioane cât are România", a explicat ministrul Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici