Udrea: Acţiunile ministerului la hoteluri nu vor fi vândute

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că nu este de acord ca acţiunile pe care le deţine instituţia pe care o conduce la mai multe hoteluri să fie vândute în această perioadă, din motiv că pe fondul crizei preţurile obţinute ar fi foarte mici.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Acţiunile ministerului la hoteluri nu vor fi vândute

Udrea: Acţiunile ministerului la hoteluri nu vor fi vândute (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

"Ştiu că urmau să se vândă aceste acţiuni. Nu sunt de acord ca ele să se vândă în această perioadă, pentru că din cauza crizei economice preţurile pe care le-am putea obţine pe acestea ar fi foarte mici", a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Udrea, prezentă la Târgul Internaţional de Turism, care se desfăşoară în perioada 28 ianuarie-1 februarie la Madrid.

Udrea a adăugat că, în momentul în care se vor vinde acţiunile pe care Ministerul Turismului le deţine la mai multe hoteluri, procesul va fi transparent, iar vânzarea nu va fi făcută pe burse secundare.

"Sunt pentru administraţie privată şi cred că statul este cel mai prost administrator, dar în acelaşi timp nu sunt de acord ca statul să iasă în pierdere vânzând acum", a spus Udrea.

În octombrie anul trecut, surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Ministerul Turismului a iniţiat procedura de vânzare pe Bursă a acţiunilor deţinute la şapte companii hoteliere, printre care Athenee Palace, Lido, Robinson Predeal, prin angajarea casei de avocatură Boştină şi Asociaţii drept consultant juridic.

Ministerul Turismului controlează companiile Predeal (90% din titluri), Litoral Constanţa (82,27%), Mamaia (96,57%) şi Neptun-Olimp - 52,22% din capitalul social.

La celelalte trei companii instituţia deţine pachete minoritare cuprinse între 21% şi 42% din acţiuni, respectiv la Athenee Palace (33,98%), Lido (42,87%) şi Robinson (21,59%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici