Udrea: Atâta timp cât chiriile pentru locuinţele ANL sunt mici nu va fi cerere pentru cumpărarea lor

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Romania Construct Forum, organizat de MEDIAFAX, că atâta timp cât chiriile pentru locuinţele construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) vor fi reduse nu va exista interes pentru cumpărarea acestora.

191 afișări
Imaginea articolului Udrea: Atâta timp cât chiriile pentru locuinţele ANL sunt mici nu va fi cerere pentru cumpărarea lor

Udrea: Atâta timp cât chiriile pentru locuinţele ANL sunt mici nu va fi cerere pentru cumpărarea lor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Atâta timp cât vom practica chirii atât de mici la locuinţele ANL nu va exista niciun interes ca acestea să fie cumpărate", a spus Udrea la Romania Construct Forum.

Ea a adăugat că în fiecare parcare a cartierelor ANL sunt maşini la fiecare apartament, "şi nu ieftine".

Udrea a adăugat că valoarea chiriilor pentru locuinţele ANL ar trebui majorate până la "un preţ corect".

"În unele cazuri, chiriile ANL sunt foarte mici faţă de chiriile de pe piaţa liberă şi în acelaşi timp sunt foarte mici faţă de posibilităţile celor care folosesc aceste locuinţe", a spus ea.

Udrea a adăugat că situaţia trebuie analizată şi trebuie stabilit un preţ corect de închiriere pentru că respectivele locuinţe nu sunt sociale.

"Sunt locuinţe subvenţionate de stat pentru tineri care nu au posibilităţi materiale însă chiar şi în aceste condiţii cei care beneficiază de locuinţele ANL trebuie să îndeplinească la atribuire câteva condiţii care fac posibilă o chirie rezonabilă faţă de chiriile de pe piaţă", a afirmat Udrea.

În septembrie, Udrea a declarat că vânzarea locuinţelor ANL este la un stadiu nesatisfăcător, fiind transferate chiriaşilor doar 100 de locuinţe, dintr-un total de 22.000.

Ea cerea atunci primarilor să urgenteze vânzarea locuinţelor.

Chiriaşii ANL pot cumpăra locuinţele în care stau în anumite condiţii, iar banii respectivi sunt utilizaţi pentru construcţia de noi unităţi locative prin ANL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici