Video Udrea: Firmele de construcţii care abuzează de contestaţii vor fi depunctate la licitaţiile viitoare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vrea ca firmele de construcţii care abuzează de contestaţii să fie depunctate la licitaţiile viitoare ale instituţiei.

35 afișări

"A devenit o meserie să conteşti rezultatul unei licitaţii. Vrem ca firmele care abuzează de contestaţii la Ministerul Dezvoltării să fie depunctate la următoarele licitaţii şi vom aplica această metodă", a declarat Udrea, la conferinţa Mediafax Talks about Construction.

Ea a spus că majoritatea contestaţiilor sunt făcute pentru ca firmele respective să beneficieze de avantaje materiale de la câştigătorii licitaţiei.

"Ştiu că se tranzacţionează contestaţiile pentru a lua bani de la firma câştigătoare pentru a îşi retrage contestaţia. Se poate întâmpla ca rezultatul licitaţiei să nu fie corect, dar problema este că a devenit o regulă să conteşti o licitaţie", a afirmat Udrea.

Ministrul a mai spus că aceste contestaţii duc la "prelungiri nesfârşite" a termenelor de finalizare a proiectelor, care dacă sunt finanţate din bani europeni fondurile pot fi pierdute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici