Udrea: Ministerul Dezvoltării Regionale are lucrări începute de 2 mld. euro şi buget de 600 mil.euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are lucrări de construcţii începute în valoare de circa două miliarde de euro, iar bugetul pentru investiţii a fost de 600 de milioane de euro în acest an, a declarat joi, ministrul de resort, Elena Udrea, la un seminar organizat de MEDIAFAX.

32 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ministerul Dezvoltării Regionale are lucrări începute de 2 mld. euro şi buget de 600 mil.euro

Udrea: Ministerul Dezvoltării Regionale are lucrări începute de 2 mld. euro şi buget de 600 mil.euro (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

"În acest ritm nu le terminăm niciodată. Fiecare minister a început proiecte pe care nu le putem termina nici în zece ani", a spus Udrea la seminarul Romania Construct Forum.

Ea a adăugat că în România există 46.000 de proiecte de construcţii începute, în valoare de circa 40 de miliarde de euro.

Udrea a mai spus că dacă banii de la buget sunt insuficienţi ministerul se va baza pe fonduri private, urmând să lanseze un program naţional de dezvoltare în valoare de patru miliarde de euro, care se va derula pe următorii cinci ani.

Programul va presupune un parteneriat public privat, prin care societăţile de construcţii care vor participa vor trebui să crediteze lucrările pe o perioadă de până la doi ani, urmând ca statul să ramburseze banii în următorii trei ani.

Ministrul crede că prin acest program vor fi dezvoltare reţele de apă şi canalizare în 1.500 de localităţi şi va fi finanţată construirea şi reabilitarea a peste 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.

Udrea susţine că programul, care va începe să funcţioneze în luna martie a anului viitor, va crea zeci de mii de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici