Udrea: Trebuie găsiţi parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Parâng

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Deva, că trebuie găsiţi parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Masivul Parâng, întrucât această investiţie presupune "costuri foate mari".

320 afișări
Imaginea articolului Udrea: Trebuie găsiţi parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Parâng

Udrea: Trebuie găsiţi parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Parâng (Imagine: www.paring.ro)

"Proiectul de acolo (din Parâng - n.r.) este unul amplu. Trebuie să găsim parteneri privaţi pentru că sunt costuri foarte mari, însă Valea Jiului are o şansă dacă dezvoltă turismul. Cu toate criticile, cu toată opoziţia, vom continua să dezvoltăm turismul în Valea Jiului ca alternativă economică pentru această zonă şi cred că exploatarea zonei pentru turismul montan şi iubitorii de schi este o posibilitate pentru turismul din Hunedoara şi nu numai", a declarat Udrea.

Referitor la staţiunile montane din Pasul Vulcan şi Straja, Udrea a spus că cele două se vor uni.

"Şi proiectul de la Vulcan (staţiunea Pasul Vulcan - n.r.) continuă. Aceasta se va uni cu staţiunea Straja ( din Lupeni - n.r.) şi vor forma un mare domeniu schiabil", a spus Udrea.

Primăria Petroşani şi firma Kranz Eurocenter au semnat, la începutul lunii septembrie 2010, contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului "Dezvoltarea domeniului schiabil în masivul Parâng", cel care cuprinde şi construirea unei telegondole cu o lungime de aproximativ opt kilometri.

În cadrul proiectului "Dezvoltarea Domeniului Schiabil în masivul Parâng" la Petroşani se va construi o întreagă staţiune, despre care se spunea la un moment dat că va fi cea mai mare din sud-estul Europei.

Investiţia, în valoare de circa 68 de milioane de euro, presupune şi construirea unei telegondole, care va face legătura între localitate şi munte, în lungime de 8,2 kilometri, cu două tronsoane şi staţie intermediară la Rusu.

În bani sunt incluse fondurile pentru amenajarea mai multor pârtii de schi, în lungime de aproximativ 30 kilometri, care vor beneficia de şapte telescaune, sistem ticketing, căi de acces, tunuri de zăpadă artificială, realizarea unui lac de acumulare, a unui centru de servicii turistice, spaţii de alimentaţie publică şi de cazare.

Licitaţia a fost câştigată de Kranz Eurocenter, firmă care a participat în asociere cu Acomin Cluj-Napoca şi Doppelmayer Austria.

Proiectul a fost sistat mai mult timp, după ce prima licitaţie a fost anulată pentru că adminsitraţia locală nu deţinea avizele de mediu necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici