Udrea vrea ca plajele să fie administrate de către hotelieri

Ministerul Turismului lucrează la o ordonanţă de urgenţă, care ar putea fi aprobată în următoarea şedinţă de guvern, prin care administrarea plajelor va trece de la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral la hotelieri, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX ministrul Turismului, Elena Udrea.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea ca plajele să fie administrate de către hotelieri

Elena Udrea vrea ca plajele să fie administrate de către hotelieri (Imagine: Mediafax Foto)

"Există un proiect de ordonanţă privind regimul de administrare a plajelor, la care se lucrează încă. Sperăm să fie gata în câteva zile, pentru a putea fi aprobată în următoarea şedinţă de guvern, având în vedere timpul scurt rămas până la deschiderea sezonului estival", a spus Elena Udrea.

Ea a adăugat că proiectul de act normativ prevede ca utilizarea plajelor în timpul sezonului estival să fie încredinţată celor care desfăşoară activităţi de turism pe Litoral, cu precădere celor care deţin structuri de cazare turistică.

În prezent, plajele aparţin Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, din subordinea Ministerului Mediului, care le concesionează unor operatori privaţi şi care, la rândul lor, le pot închiria către hotelieri.

"În măsura în care hotelierii ar fi în imposibilitatea, din motive întemeiate, de a-şi îndeplini obligaţiile care decurg din dreptul de utilizare a plajei, o soluţie ar fi încheierea unor parteneriate între hotel şi administraţia publică locală", a mai spus Elena Udrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici