UE a fixat noi reguli pentru companiile aeriene, toate taxele, incluse în preţul biletelor

Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European au stabilit noi reglementări pentru operatorii aerieni, prin care aceştia sunt obligaţi să includă în preţul biletelor toate taxele, cotizaţiile, suprataxele şi alte onorarii, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

3 afișări
Imaginea articolului UE a fixat noi reguli pentru companiile aeriene, toate taxele, incluse în preţul biletelor

UE a fixat noi reguli pentru companiile aeriene, toate taxele, incluse în preţul biletelor

Noile reguli prevăd în principal o transparenţă mai mare în fixarea preţurilor, eliminarea discriminării între pasageri şi un control mai eficient asupra companiilor aeriene.

Astfel, clienţii operatorilor vor fi mai bine informaţi şi vor putea compara preţurile, întrucât tarifele vor include toate taxele, cotizaţiile, suprataxele şi alte onorarii, se arată în comunicatul CE.

"Liberalizarea transportului aerian este un succes european, cetăţenii dispun de mai multe oportunităţi de călătorie şi de bilete mai ieftine. (...) De acum înainte, pasagerii se vor bucura de beneficiile unei pieţe unice şi vor primi informaţii exacte cu privire la preţurile biletelor, fără a exista discriminare", a declarat vice-preşedintele CE, Jacques Barrot.

De asemenea, autorităţile din statele UE vor controla mai multe companii aeriene, pentru a garanta o mai bună calitate a serviciilor, creşterea siguranţei şi prevenirea falimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici