UE aprobă dublarea fondurilor de urgenţă pentru Europa de Est

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au aprobat, marţi, dublarea fondurilor de urgenţă destinate statelor din Europa de Est care au dificultăţi din cauza crizei economice, la 50 miliarde euro, în urma unui acord de principiu convenit în martie de liderii UE.

11 afișări
Imaginea articolului UE aprobă dublarea fondurilor de urgenţă pentru Europa de Est

Miniştrii de Finanţe ai UE aprobă dublarea fondurilor de urgenţă pentru Europa de Est (Imagine: Mediafax Foto)

Această creştere are rolul să acopere eventualele cereri de fonduri din partea statelor membre, pentru susţinerea balanţei de plăţi, pe termen mediu, se arată într-un comunicat al UE.

Decizia survine unui acord de principiu convenit la 20 martie de către liderii UE, la un summit organizat la Bruxelles.

În decembrie 2008, liderii europeni stabiliseră dublarea acestor fonduri, de la 12 la 25 de miliarde de euro, destinate statelor membre din afara zonei euro confruntate cu probleme financiare.

Din aceste fonduri, Ungaria a primit 6,5 miliarde de euro, iar Letonia 3,1 miliarde de euro, la care s-au adăugat împrumuturi din partea Fondului Monetar Internaţional.

România a încheiat un acord de împrumut în valoare de aproape 20 de miliarde de euro din partea FMI, UE şi Banca Mondială. Din această sumă, cinci miliarde de euro vor fi furnizate de Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici