UE şi Algeria au încheiat un acord care va susţine crearea unei pieţe comunitare unice a gazelor

Uniunea Europeană şi Algeria au încheiat, miercuri, un acord referitor la livrările de gaze ale companiei algeriene de stat Sonatrach către UE, care va contribui la crearea unei pieţe comunitare unice a gazelor, transmite Reuters.

1 afișare

"Acordul reprezintă un progres semnificativ în relaţiile noastre cu unul dintre cei mai importanţi furnizori de gaze naturale ai Europei şi elimină un obstacol major din calea creării unei pieţe unice a gazelor", a declarat comisarul pentru Concurenţă, Neelie Kroes.

Acordul elimină, din toate contractele existente şi viitoare, restricţiile teritoriale, care împiedică un cumpărător de gaze să revândă gazul în afara unei anumite zone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici