UE va impune taxe vamale la importul unor camere foto digitale cu funcţii avansate-Reuters

Preţul unor camere foto digitale importate în UE ar putea creşte, în condiţiile în care experţii europeni au decis reclasificarea aparatelor cu funcţii video avansate în categoria camere video, supuse taxelor vamale, transmite Reuters.

20 afișări

Camerele foto digitale nu sunt impozitate la intrarea în cele 27 de state UE, dar blocul comunitar aplică taxe de cel puţin 4,9% la importul aparatelor de înregistrate video.

Asociaţia producătorilor de profil, printre ai cărei membri se numără companiile japoneze Nikon, Canon şi Sony, şi-a exprimat anterior îngrijorarea privind posibilitatea adoptării unei astfel de măsuri de către Bruxelles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici