Un antreprenor turc va proiecta şi construi tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Un antreprenor turc a fost desemnat marţi câştigator al licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş.

461 afișări
Imaginea articolului Un antreprenor turc va proiecta şi construi tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Un antreprenor turc va proiecta şi construi tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine că acelaşi antreprenor a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4.

Tronsonul 2, ale cărui lucrări au fost atribuite marţi, are 19,92 km între Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Valoarea ofertată a contractului, finanţat din Programul Transport, este de 1,54 miliarde de lei. Acesta va fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii.

Sorin Grindeanu anunţă că, în prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, astfel: Tronsonul 3 (17,61 km) Arpaşu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B), Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Contractul pentru proiectarea şi construcţia tronsonului 1, Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) - Avrig – Mârşa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.

Autostrada Sibiu- Făgăraş, cu o lungime de 68,04 km, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT- Comprehensive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici