Un client al BCR din sud-estul ţării nu a mai putut plăti ratele la „Prima casă”

Statul a plătit deja prima despăgubire în contul garanţiilor acordate prin programul „Prima casă” şi va trece la executarea imobilului,după ce un client a întârziat mai mult de trei luni cu plata ratelor, potrivit datelor furnizate ZF de Ministerul Finanţelor, scrie Ziarul Financiar în ediţia de luni.

41 afișări
Imaginea articolului Un client al BCR din sud-estul ţării nu a mai putut plăti ratele la „Prima casă”

Un client al BCR din sud-estul ţării nu a mai putut plăti ratele la „Prima casă” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Surse din piaţă spun că este vorba despre un client al BCR, un bărbat din sud-estul ţării care şi-a pierdut locul de muncă şi nu a mai putut plăti ratele. Ipoteca fiind în favoarea statului, Asociaţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va avea dreptul să execute silit imobilul în vederea recuperării garanţiei plătite la bancă.

Reprezentanţii de la Finanţe spun însă că mai există o soluţie pentru a se evita executarea silită. "Ministerul Finanţelor Publice poate aproba preluarea finanţării garantate şi a locuinţei de către o persoană fizică ce îndeplineşte criteriile de eligibilitate în cadrul Programului în condiţiile stabilite în normele de implementare, pentru a se evita executarea garanţiei".

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici