Un consilier al ministrului Economiei a demisionat, invocând populismul şi "interesele din instituţiile de stat"

Dumitru Chisăliţă, consilier al ministrului Economiei, a demisionat din funcţie la câteva săptămâni de la numire, invocând "lipsa dialogului", "abordările populiste specifice unui an electoral" şi "lipsa delimitărilor intereselor naţionale faţă de alte interese în interiorul instituţiilor de stat".

815 afișări
Imaginea articolului Un consilier al ministrului Economiei a demisionat, invocând populismul şi "interesele din instituţiile de stat"

Dumitru Chisăliţă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

El vrea să lucreze din nou la compania Romgaz Mediaş - deţinută de Ministerul Economiei -, unde a activat ca director de comercializare şi, pentru o scurtă perioadă, ca director general interimar.

"În urmă cu câteva săptămâni am ales să merg la Ministerul Economiei în interesul Romgaz şi al sectorului gazier, sperând să determin realizarea unei strategii de securitate energetică a României. (...)Este o necesitate fără de care proiectele energetice riscă să fie doar nişte acţiuni necoordonate şi nearmonizate. Mă retrag, acum, ca urmare a lipsei de dialog faţă de elaborarea unei astfel de strategii care să ţină seama de realităţile societăţii noastre. În acelaşi timp, lipsa delimitărilor intereselor naţionale faţă de alte interese în interiorul instituţiilor de stat, ca şi abordările populiste specifice unui an electoral, mi-au uşurat decizia", susţine Chisăliţă într-o declaraţie de presă.

El spune că a primit oferte de angajare atât de la companii din ţară, cât şi din străinătate, dar se va întoarce în Romgaz.

Chisăliţă a fost numit consilier în Ministerul Economiei la sfârşitul lunii februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici