Un diamant de un albastru intens vândut cu aproape 44 de mil. de dolari la o licitaţie Christie's

Cel mai mare diamant de culoare fancy vivid blue fără cusur intern, scos vreodată la licitaţie, a fost vândut pentru suma impresionantă de 43,8 milioane de dolari la o vânzare de bijuterii rare organizată de Christie's la Geneva, a anunţat casa de licitaţii citată de Reuters.

876 afișări
Imaginea articolului Un diamant de un albastru intens vândut cu aproape 44 de mil. de dolari la o licitaţie Christie's

Un diamant de un albastru intens vândut cu aproape 44 de mil. de dolari la o licitaţie Christie's

Diamantul albastru viu, cunoscut sub numele de „Bleu Royal” şi montat într-un inel, este printre cele mai rare diamante descoperite vreodată. Cu o greutate de 17,6 carate, diamantul avea o valoare estimată de până la 50 de milioane de dolari înainte de vânzare.

„Piatra a făcut aproape 44 de milioane de dolari”, a declarat Rahul Kadakia, şeful internaţional de bijuterii al Christie's.

„Este o sumă uriaşă, având în vedere ce se întâmplă în lumea de astăzi”.

Max Fawcett, şeful departamentului de bijuterii al Christie's din Geneva, a declarat că diamantul este unic datorită culorii sale de un albastru intens şi bogat şi a formei sale nemodificate de pară strălucitoare.

În cadrul licitaţiei de marţi, Christie's a vândut zeci de bijuterii rare în valoare totală de peste 77 de milioane de dolari.

„Este clar că piaţa este încă foarte puternică în anumite domenii”, a declarat Fawcett.

„Pietrele colorate s-au comportat extrem de bine, la fel ca şi bijuteriile semnate... Există o piaţă foarte bună pentru lucrurile rare şi există încă colecţionari care caută ceea ce este mai bun”.

Într-o vânzare separată, luni, Christie's a vândut un ceas de mână Rolex purtat de Marlon Brando în filmul „Apocalypse Now” din 1979 pentru peste 4,5 milioane de franci elveţieni (4,99 milioane de dolari).

Actorul îşi gravase semnătura pe spate pentru a evita ca acesta să fie schimbat accidental în timpul filmărilor.

În urmă cu doi ani, acelaşi ceas a fost vândut la licitaţie pentru 2 milioane de franci elveţieni.

„A bifat cu adevărat toate căsuţele, motiv pentru care am reuşit să entuziasmăm colecţionari din întreaga lume, din Orientul Îndepărtat, dar şi din America”, a spus el. „Suntem extrem de încântaţi de rezultat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diamant,
licitaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici