Un fost partener de afaceri al lui Patriciu dezvoltă un proiect imobiliar pe 10 hectare în Bucureşti

Colin Richard Hart, fost partener de afaceri cu Dinu Patriciu şi cercetat în dosarul Rompetrol, intenţionează să dezvolte un proiect imobiliar pe un teren de 10 hectare în nordul Bucureştiului.

108 afișări
Imaginea articolului Un fost partener de afaceri al lui Patriciu dezvoltă un proiect imobiliar pe 10 hectare în Bucureşti

Un fost partener de afaceri al lui Patriciu dezvoltă un proiect imobiliar pe 10 hectare în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Firma Vanquest Imobiliare, deţinută de omul de afaceri american, a primit în octombrie 2007 avizul de urbanism pentru proiectul imobiliar, situat în zona Intrarea Străuleşti - Strada Băiculeşti, iar în luna februarie a acestui an, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal.

Proiectul va avea o suprafaţă construită de 277.975 de metri pătraţi, potrivit planului de urbanism, publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Potrivit analiştilor din piaţă, valoarea investiţiilor într-un proiect imobiliar este, în medie, de circa 600 de euro metrul pătrat construit, ceea ce ar însemna că proiectul lui Colin Hart ar putea costa 160-170 de milioane de euro.

Din planul de urbanism zonal reiese că proiectul va cuprinde locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, iar înălţimea maximă a clădirilor va fi de 110 metri.

Colin Hart nu a putut fi contactat.

Hart este cercetat alături de Dinu Patriciu şi Philip Stephenson în dosarul "Rompetrol". El a fost acuzat, în urmă cu doi ani, de complicitate la săvârşirea infracţiunii de vânzarea pe seama societăţii Rompetrol SA de acţiuni despre care avea cunoştinţă că sunt vădit inferioare valorilor efective, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alte persoane, a unui folos în paguba societăţii. Alte capete de acuzare au fost manipularea pieţei de capital, spălare de bani, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat în scopul spălării sumelor de bani obţinute în urma săvârşirii infracţiunilor de pe piaţa de capital şi dezvăluirea de informaţii privilegiate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici