Un nou minim istoric pentru moneda naţională: peste 4,77 lei pentru un euro

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins miercuri al treilea minim istoric la rând în raport cu euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,7776 lei/euro, de la 4,7759 lei în sedinţa de marţi şi 4,7729 în cea de luni. Deprecierea faţă de şedinţa precedentă este de 0,04%.

292 afișări
Imaginea articolului Un nou minim istoric pentru moneda naţională: peste 4,77 lei pentru un euro

Un nou minim istoric pentru moneda naţională: peste 4,77 lei pentru un euro

Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas practic în aceeaşi zonă, înregistrînd o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro.

Minimul semnificativ anterior evoluţiei din ultima perioadă, de 4,7648 lei/euro a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie, scăderea fiind de circa 5 bani în perioada analizată.

Banca Naţională a României se aşteaptă la o acomodare lentă a monedei naţionale în raport cu poziţia economiei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Totodată, dolarul american a fost cotat de BNR la 4,3172 lei, în uşoară urcare faţă de referinţa din ziua anterioară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici