Un producător auto vietnamez valorează mai mult decât Ford şi GM, după ce s-a listat în SUA

Preţul acţiunilor VinFast a crescut cu 270% după listarea în SUA, depăşind ca valoare unii dintre cei mai mari producători de automobile din lume, printre care Ford, General Motors, BMW şi Volkswagen, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

1734 afișări
Imaginea articolului Un producător auto vietnamez valorează mai mult decât Ford şi GM, după ce s-a listat în SUA

Un producător auto vietnamez valorează mai mult decât Ford şi GM, după ce s-a listat în SUA

Producătorul vietnamez de vehicule electrice s-a listat pe Nasdaq după finalizarea fuziunii sale cu Black Spade Acquisition.

Acţiunile VinFast s-au închis marţi la 37,06 USD, cu 270% mai mult decât preţul de IPO al Black Spade Acquisition în valoare 10 USD. După debutul în piaţă, VinFast valorează acum 85 de miliarde de dolari, conform calculelor CNBC.

Între timp, BMW şi Volkswagen valorează fiecare aproximativ 69 de miliarde de dolari, Ford 48, iar GM 46.

După capitalizarea bursieră, Tesla este în continuare cel mai mare producător de automobile din lume, cu 739 de miliarde de dolari.

VinFast este unitatea de producţie auto a conglomeratului vietnamez Vingroup, companie fondată în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
producător,
auto,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici