Un singur om de afaceri din Top 10 cei mai bogaţi din lume n-a pierdut bani în 2022

Cei mai bogaţi oameni din lume şi-au văzut averile nete luând bătaie în primele săptămâni ale anului 2022 - cu excepţia lui Warren Buffett, conform CNBC.

1596 afișări
Imaginea articolului Un singur om de afaceri din Top 10 cei mai bogaţi din lume n-a pierdut bani în 2022

Un singur om de afaceri din Top 10 cei mai bogaţi din lume n-a pierdut bani în 2022

Recenta cădere a acţiunilor din sectorul tehnologic a scăzut averea celei mai bogate persoane din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari până acum în acest an.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari, iar şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

Dintre cei mai bogaţi 10 oameni din lume, doar unul singur şi-a văzut crescut averea netă: Buffett, care a câştigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari. Săptămâna aceasta, preşedintele şi directorul general al Berkshire Hathaway l-a depăşit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Este o depăşire care se pregăteşte de patru ani: Zuckerberg l-a depăşit cel mai recent pe Buffett în clasamentul averilor în 2018.

Investitorii de tipul lui Buffett aleg acţiuni care par subevaluate şi care se tranzacţionează la un preţ mai mic decât ar trebui. Şi, spre deosebire de ceilalţi directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă faţă vânzărilor din domeniul tehnologiei.

În pofida vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acţiunii de a-şi dona banii pentru cauze filantropice şi că nu plănuieşte să se oprească prea curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
averi,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici