Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, scoasă la licitaţie pentru 190 de milioane de dolari

Flatiron Building, din New York, la licitaţie: ofertantul câştigător, magnatul Jacob Garlick, a uitat să plătească o garanţie de 19 milioane, iar clădirea ar putea trece în proprietatea celui de-al doilea ofertant.

1450 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, scoasă la licitaţie pentru 190 de milioane de dolari

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, scoasă la licitaţie pentru 190 de milioane de dolari

Celebra „Clădire Flatiron”, cunoscută altfel drept „fierul” Marelui Măr, a fost vândută cu 190 de milioane de dolari. Proiectată în 1902 de arhitecţii Daniel Burnham şi Frederick Dinkelberg în stil Beaux-Arts, pe un teren triunghiular, este una dintre cele mai faimoase clădiri din Manhattan, situată între 23rd Street, Fifth Avenue şi Broadway.

Câştigătorul a fost Jacob Garlick. Timp de aproximativ 45 de minute, greii imobiliari au dus o bătălie acerbă, majorând oferta cu cel puţin 500.000 de dolari, la un moment dat. „Este visul meu de când aveam 14 ani. Am muncit în fiecare zi a vieţii mele pentru a o cuceri", a spus Garlick.

Un mic detaliu: cumpărătorul ar fi uitat să plătească depozitul de 19 milioane la timp, iar acum viitorul emblematicei clădiri din New York pare să fie din nou şubredă. Poate că va fi acordat dreptul de proprietate celui de pe locul secund, Jeff Gural, dar este prea devreme pentru a se şti asta.

Clădirea emblematică măsoară 86,9 metri (21 de etaje) şi a fost mult timp subiect de dispută între proprietarii săi. Vânzarea la licitaţie este de fapt ultima soluţie propusă de Curtea Supremă de Stat, pentru a soluţiona litigiul. 75% din clădire aparţine a patru companii imobiliare (GFP Real Estate, Newmark, ABS Real Estate Partners şi Sorgente Group), care îl acuză pe al cincilea acţionar, Nathan Silverstein: clădirea a rămas goală de când ultimul chiriaş, Macmillan Publishers, care a ocupat cele 21 de etaje ale structurii triunghiulare, s-a mutat în altă parte în 2019.

Cele patru companii au încercat să dizolve parteneriatul cu Silverstein şi să-l oblige să renunţe la înţelegere după ani de lupte pentru renovarea proprietăţii istorice, dar în zadar. Cauza controversei de lungă durată se datorează proprietăţii comune a clădirii, care oferă fiecărui proprietar dreptul de veto asupra tuturor problemelor importante. Veniturile din vânzarea proprietăţii de la 175 Fifth Avenue vor fi împărţite între acţionari.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici