Unde trăiesc cei mai mulţi bogătaşi ai lumii. Numărul milionarilor a crescut anul trecut, faţă de 2015

Numărul persoanelor ultrabogate din lume (UHNWIs) a crescut cu 6.340 în 2016, totalul fiind de 193.490 de persoane, potrivit datelor prezentate joi de New World Wealth pentru raportul Knight Frank – „The Wealth Report”. Această creştere inversează declinul de 3% consemnat în 2015.

3067 afișări
Imaginea articolului Unde trăiesc cei mai mulţi bogătaşi ai lumii. Numărul milionarilor a crescut anul trecut, faţă de 2015

Unde trăiesc cei mai mulţi bogătaşi ai lumii. Numărul milionarilor a crescut anul trecut, faţă de 2015

Knight Frank, cea mai mare reţea globală deţinută privat în domeniul imobiliar, a lansat The Wealth Report, cel mai prestigios studiu asupra averilor private globale. Ediţia a 11-a a raportului prezintă o perspectivă asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI - „ultra high net worth individuals”, cu o avere mai mare de 30 milioane de dolari), distribuţia globală a bogăţiei şi oraşele care domină din acest punct de vedere.

Cele mai multe persoane ultra-bogate din lume trăiesc în America de Nord (aproximativ 73.000) şi în Europa (49.600), iar Asia rămâne pe locul trei, dar foarte aproape de Europa, cu aproximativ 46.000 UHNWI. Previziunile pentru următorii 10 ani arată că Asia va depăşi considerabil Europa.

„Chiar dacă vom avea o perspectivă economică mai clară pentru Marea Britanie şi SUA doar în următoarele 12-24 de luni, raportul constată că în Europa, Marea Britanie rămâne pe locul 1 în ceea ce priveşte populaţia ultra-bogată, cu o estimare de creştere de 30% în următorii 10 ani”, notează autorii studiului.

România are cu 10 persoane ultra-bogate (avere mai mare de 30 milioane $) mai mult în 2016 faţă de 2015.

Tot în următorii 10 ani, se aşteaptă o creştere mai mare a populaţiei UHNWI în SUA în comparaţie cu multe alte ţări dezvoltate, în pofida incertitudinilor politice din jurul noului preşedinte.

Andrew Amoils, directorul de cercetare de la New World Wealth, comentează asupra factorilor care au continuat să susţină creşterea: „O influenţă esenţială asupra veniturilor în 2016 a avut-o performanţa pieţelor bursiere în dolari. În multe ţări, aceasta a fost mult mai puternică în 2016 decât în 2015. Chiar dacă există incertitudini pe scară largă, avem şi fundamente puternice în multe economii, cu semne de progrese reale în ceea ce priveşte reglementările care pot să contribuie la înflorirea economiei în unele locuri”.

În timp ce populaţia globală ultra-bogată este prognozată la o creştere de 43% până în 2026, The Wealth Report relevă variaţii considerabile în rata creşterii din diferite ţări şi regiuni ale lumii:

- Vietnam a experimentat cea mai mare creştere a populaţiei ultra-bogate din ultimii 10 ani, iar prognoza ne arată o creştere la fel de spectaculoasă, de 170%, până în 2026. Numărul total al UHNWI din Vietnam va ajunge la 540;

- Asia începe să provoace SUA în ceea ce priveşte statutul de cel mai mare număr de UHNWI, acum diferenţă este de 27.020 de persoane, dar în 2026 diferenţă este prognozată la doar 7.068 de ultra-bogaţi. Previziunile ne arată că Asia va depăşi creşterea din Europa în următorii 10 ani-91% creştere versus 12% creştere pe continentul european;

- Se aşteaptă că ţările care oferă siguranţă politică şi fiscală, precum şi o calitate a vieţii excepţională, să aibă o creştere puternică a populaţiei UHNWI în următorii 10 ani. Printre acestea se numără Australia, Canada, Malta, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Monaco şi Israel;

- Ţări din Africa şi America Latină care vor experimenta creşteri exponenţiale: Mauritius, Etiopia, Tanzania, Uganda, Kenya, Rwanda, Mexic şi Argentina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici