Ungaria plănuieşte să construiască la Budapesta un cartier cu zgârie nori "în stil Dubai". Proiectul ar costa 6 miliarde de euro

Guvernul Ungariei a declarat că intenţionează să dezvolte un nou centru "în stil Dubai" în jurul unei gări parţial dezafectate din Budapesta, pentru o sumă estimată la 6 miliarde de euro, folosind în principal fonduri străine.

3781 afișări
Imaginea articolului Ungaria plănuieşte să construiască la Budapesta un cartier cu zgârie nori "în stil Dubai". Proiectul ar costa 6 miliarde de euro

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Un amplasament situat în nord-estul zonei Pesta, deţinut de căile ferate de stat din Ungaria, va fi dezvoltat cu ajutorul unor investiţii private de cel puţin 5 miliarde de euro, a declarat luni reporterilor Janos Lazar, ministrul responsabil pentru Construcţii şi Transporturi. Guvernul Ungariei va cheltui aproximativ 1 miliard de euro pentru a îmbunătăţi infrastructura, a spus el.

Lazar nu a dezvăluit potenţialul investitor străin, spunând doar că este unul dintre cei mai mari din lume şi că afacerea va face obiectul unui acord interguvernamental. Rapoartele de presă locale au spus că investitorul are sediul în Emiratele Arabe Unite, informează Bloomberg.

Premierul Viktor Orban a mandatat construirea unui proiect major care să amintească de Dubai în ceea ce priveşte grandoarea sa, a declarat Lazar. Construirea de zgârie-nori este în prezent interzisă în Pesta, deşi Lazar a declarat că noul sediu central al companiei petroliere Mol, înalt de 143 de metri, ar putea deschide în mod inevitabil calea spre construirea altor astfel de "monstruozităţi".

Planuri similare de dezvoltare a unor zone din jurul altor gări din Budapesta au eşuat în trecut. Administraţia municipală a criticat deja noul centru planificat, care ar modifica peisajul urban într-un cartier istoric al Budapestei.

Lazar a declarat că detaliile proiectului vor fi elaborate în următoarea jumătate de an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici