Unii turoperatori iau în calcul reducerea personalului, din cauza epidemiei COVID-19

  • Tot mai mulţi turişti îşi anulează sau îşi amână vacanţele planificate, din cauza epidemiei de coronavirus.
  • Unele agenţii de turism nu exclud un scenariu de reducere a personalului.
  • Măsura ar putea fi luată ca urmare a scăderii vânzărilor, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.
1375 afișări

Turoperatorii care au ca obiect de activitate călătoriile de afaceri sunt printre cei mai afectaţi de epidemia de coronavirus, declară reprezentanţii firmelor de profil.

„Evoluţia globală a epidemiei de Covid-19 afectează la acest moment toate agenţiile de travel care au ca domeniu de activitate călătoriile de afaceri. Având în vedere că în momentul de faţă măsurile care se iau sunt excesiv de disproporţionate, panica se instaurează încet”, a spus Florin Tancu, director general al agenţiei WECO Travel.

Potrivit acestuia, pe măsură de vânzările scad, agenţiile ar putea lua în calcul reducerea numărului de angajaţi.

„Dacă situaţia va continua, vom lua în calcul o acţiune de redimensionare a numărului de salariaţi, adaptată noilor realităţi, având în vedere lipsa de certitudini", a mai spus Florin Tancu.

Luni, reprezentanţii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au anunţat că toate zborurile pe ruta România-Italia şi retur sunt suspendate, timp de 14 zile, ceea ce afectează direct majoritatea turoperatorilor.

„Faptul că se anulează curse aeriene, se închid anumite teritorii, ne afectează pentru că aveam operaţiuni în zona aceea. Dar încercăm să ajutăm turiştii, foarte mulţi nu vor să renunţe, vor doar să-şi amâne plecarea”, a declarat Diana Dima, director Marketing la Christian Tour.

Alţi turoperatori se aşteaptă că situaţia de criză să dispară în circa 20 de zile şi îşi pun problema să găsească soluţii ca să depăşească impasul.

„Efectele sunt dezastruoase pentru toţi. În momentul acesta, noi mergem mai departe. Sunt convins că se va rezolva, nu de tot, dar eu cred că în maximum 20 de zile încet, încet, încet, încet se va rezolva. Trebuie să rezistăm până atunci”, a spus Stefano Iervolino, Founder & Ceo al agenţiei de turism Fly Go Voyager.

Luni, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a înfiinţat o celulă de criză care propune soluţii pentru sprijinirea operatorilor economici din turism afectataţi de răspândirea COVID-19, a anunţat autoritatea, într-un comunicat. „ Această celulă de criză, formată din specialişti din cadrul instituţiei, monitorizarează şi analizează permanent problemele sesizate, asigurându-se că acestea se soluţionează în termen şi spre beneficiul celor implicaţi”, se menţionează în comunicat.

În România, sectorul turismului reprezintă aproximativ 3% din PIB-ul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici