Vacanţa, la final: Grecia a rămas destinaţia preferată a românilor vara aceasta

Cei mai mulţi români care au ales să-şi petreacă zilele de concediu în străinătate au optat pentru sejururi în Grecia, în insule precum Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu, sau în Tenerife, potrivit Vola.ro.

1703 afișări
Imaginea articolului Vacanţa, la final: Grecia a rămas destinaţia preferată a românilor vara aceasta

Grecia a rămas destinaţia preferată a românilor vara aceasta (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Destinaţiile preferate pentru city break au rămas marile oraşe europene, printre care se numără Paris, Barcelona şi Veneţia.

Media de preţ pentru un city break în vara aceasta a fost de 250 de euro de persoană, cu 3 nopţi de cazare şi transport cu avionul incluse. Cel mai ieftin city break achiziţionat prin intermediul Vola.ro a fost de 109 euro, cu 2 nopţi de cazare în Roma şi transport cu avionul.

Printre cele mai scumpe pachete de vacanţă cumpărate au fost un city break de 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de 7 persoane, care a inclus 5 nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii opţionale, şi o vacanţă de 14 zile, în Tokyo, la un hotel de 5 stele şi bilet de avion business class, al cărei preţ a fost de 10.000 de euro pentru o familie.

"Per total, putem spune că a fost o vară destul de agitată din punct de vedere turistic, cu repoziţionări în topul destinaţiilor preferate de români pentru vacanţele de vară. Deşi a ridicat numeroase semne de întrebare, Turcia a continuat să fie solicitată, dar într-o măsură mai mică decât anul trecut", a spus Daniel Truică, CEO al Vola.ro. "De câştigat din această situaţie au avut destinaţiile mai vechi, intrate într-un con de umbră, precum Tenerife, sau destinaţii noi în preferinţele românilor, precum Portugalia", adăugat el.

În medie, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte, în cazul sejururilor, şi cu 2 luni şi jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Cu toate acestea, mulţi turişti au făcut rezervările chiar şi cu 3 săptămâni înainte de data plecării. Mai exact, 20% dintre rezervările de city break şi 24% dintre rezervările de vacanţe au fost realizate cu maxim 21 de zile înainte.

Aproape 7% dintre rezervări au fost făcute în ultima săptămână, chiar înainte de plecarea în vacanţă, majoritatea fiind turişti care au profitat de ofertele last minute, ce au adus reduceri de până la 60% în cazul destinaţiilor din Grecia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici