Vânzarea fermelor mici pe bucăţi ar putea fi interzisă

Fermele mici ar putea fi vândute doar întregi, şi nu pe bucăţi, dacă Ministerul Agriculturii va reuşi să modifice legislaţia privind piaţa funciară, aşa cum şi-a propus pentru următoarea perioadă.

18 afișări
Imaginea articolului Vânzarea fermelor mici pe bucăţi ar putea fi interzisă

Vânzarea fermelor mici pe bucăţi ar putea fi interzisă (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Cred că se impune o completare a Legii pieţei funciare, astfel încât să nu se mai poată vinde fermele mici decât întregi, tocmai penru a nu mai împărţi suprafeţele", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii Valeriu Tabără.

El vrea ca în viitor arendaşii să aibă drept de preempţiune la vânzarea terenurilor pe care le exploatează. Ministrul a vorbit şi despre penalizarea proprietarilor care nu îşi îngrijesc terenurile agricole.

"Eu nu exclud faptul ca la evaluarea suprafeţelor neîngrijite să găsim foarte multe terenuri fără stăpân", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici