Vânzările de tablete s-au dublat şi vor depăşi livrările de PC-uri în acest an sau în 2014

Vânzările de tablete pe piaţa românească s-au dublat în ultimul an şi vor depăşi livrările de calculatoare persoanele, în acest an sau în 2014, a declarat marţi directorul de vânzări al Acer România, Bogdan Iftemie, la ZF Digital '13.

155 afișări
Imaginea articolului Vânzările de tablete s-au dublat şi vor depăşi livrările de PC-uri în acest an sau în 2014

Vânzările de tablete s-au dublat şi vor depăşi livrările de PC-uri în acest an sau în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vânzările de tablete cresc foarte puternic. În perioada ianuarie - august a acestui an s-au vândut 180.000 de tablete, faţă de 90.000 de unităţi în perioada similară a anului 2012. Piaţa tabletelor este una nouă, entuziastă, unde consumatorii cumpără fără să ştie foarte bine ce şi pentru ce cumpără. În schimb, vânzările de calculatoare personale scad. Dacă nu în acest an, sigur în 2014 vom vedea că vânzările de tablete le vor depăşi pe cele de calculatoare personale", a spus Iftemie.

El a atras atenţia că explozia vânzărilor de tablete pune presiune pe costurile distribuitorilor, în condiţiile în care preţul mediu al unui astfel de terminal se situează în jurul a 100 euro.

"Anterior, aceşti distribuitori vindeau calculatoare personale, laptopuri, cu preţuri medii mai mari decât ale tabletelor şi încasau un comision mai amre. Acum tabletele sunt în trend şi, pentru a-şi acoperi costurile, distribuitorii trebuie să vândă trei tablete pentru a acoperi cât încasau dintr-un calculator personal", a spus Iftemie.

În 2012, pe piaţa românească s-au vândut 200.000 de tablete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici