Vânzările Mercedes au urcat cu 20% în iulie, peste creşterile raportate de BMW şi Audi

Vânzările diviziei Mercedes-Benz a grupului Daimler au urcat cu 20% în iulie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 116.790 de autovehicule, peste creşterea de 14% raportată de BMW şi de 9,8% în cazul Audi, datorită cererii pentru versiunile din clasa E şi a modelelor compacte.

175 afișări
Imaginea articolului Vânzările Mercedes au urcat cu 20% în iulie, peste creşterile raportate de BMW şi Audi

Vânzările Mercedes au urcat cu 20% în iulie, peste creşterile raportate de BMW şi Audi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele şapte luni, livrările Mercedes-Benz au crescut cu 8,1%, la 811.227 de autoturisme şi SUV-uri, potrivit Bloomberg.

Daimler lansează noi modele, precum ultima versiune a sedanului clasa S intrată pe piaţă luna trecută, pentru a readuce Mercedes pe poziţia de lider al pieţei maşinilor de lux, până în 2020.

Vânzările din iulie ale modelelor Mercedes clasa A, clasa B şi CLA aproape s-au dublat, iar cererea pentru Mercedes clasa E a urcat cu 26%, potrivit companiei.

Automobilul Mercedes clasa S nou intrat pe piaţă are un preţ de pornire, inclusiv taxele, de 79.790 de euro.

Mercedes-Benz are pentru acest an o ţintă de vânzări de 1,4 milioane de vehicule.

Producătorii de maşini de lux au avut în ultimii ani rezultate mai bune decât ceilalţi constructori, datorită interesului în creştere pentru modele premium din China şi Statele Unite, care a compensat declinul cererii în Europa marcată de recesiune.

Livrările BMW au crescut în luna iulie cu 14%, la 128.594 unităţi, susţinute de noile versiuni ale modelului serie 3 şi cererea pentru SUV-uri. La şapte luni, livrările celui mai mare brand auto de lux din lume au avansat cu 8,4%, la 932.848 de unităţi.

Vânzările Audi, divizie de importanţă majoră a Volkswagen, au urcat în iulie cu 9,8%, la 131.300 de maşini, datorită majorării livrărilor cu 27% în China şi a cererii pentru SUV-uri. În primele şapte luni, livrările au crescut cu 7%, la 911.800 vehicule, a anunţat miercuri compania.

Audi a reiterat în această lună obiectivul de a depăşi în acest an, pentru prima oară, pragul unor livrări anuale de 1,5 milioane de vehicule, cu doi ani mai devreme decât planifica iniţial.

Porsche, divizia de automobile sport a Volkswagen, a anunţat joi creşterea cu 11% a livrărilor în iulie, la 13.731 unităţi. În primele şapte luni, vânzările au urcat cu 17%, la 95.296 de vehicule, datorită cererii din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici