Vasilescu respinge acuzaţiile aduse de Funar

BNR are în atribuţii reducerea inflaţiei şi nu nivelul de trai al populaţiei, iar pierderile raportate de banca centrală sunt acoperite din profiturile viitoare, nu de la buget, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, în replică la acuzaţiile lui Gheorghe Funar.

1 afișare
Imaginea articolului Vasilescu respinge acuzaţiile aduse de Funar

Vasilescu respinge acuzaţiile aduse de Funar

"Domnul Funar a spus că va cere o interpelare a guvernatorului în Parlament. Ar fi foarte bine ca această interpelare să aibă loc pentru că dezbaterea ar fi lămuritoare. Cât priveşte acuzaţia adusă BNR şi guvernatorului, că nu au reuşit să contribuie la creşterea nivelului de trai al populaţiei, precizez că banca centrală nu are, nici prin lege, şi nici prin alte reglementări, vreo legătură cu nivelul de trai al populaţiei, iar cei şapte ani de dezinflaţie, proces susţinut aproape exclusiv de Banca Naţională, au contribuit din plin la îmbunătăţirea standardului de viaţă al populaţiei", a afirmat Vasilescu.

Adrian Vasilescu aminteşte că BNR a încheiat anul 2007 cu profit, iar pierderile din trecut, înregistrate pentru că banca centrală a finanţat şi finanţează "războiul cu inflaţia", sunt acoperite numai din profiturile prezente şi viitoare ale băncii centrale. "Nici un leu de la bugetul statului nu vine să acopere asceste pierderi", a punctat Vasilescu.

"Sigur, în ţară mai este sărăcie, sigur că oamenii au încă multe necazuri, dar toate astea n-au nicio legătură cu Banca Naţională", a răspuns Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici