Veniturile Orange România au crescut anul trecut cu 1,8%, la 934 milioane euro

Veniturile Orange România au urcat anul trecut cu 1,8%, la 934 milioane euro, în principal datorită creşterii solide înregistrate pe segmentul internetului mobil, în timp ce numărul clienţilor companiei a avansat cu 153.000, la 10,436 milioane, potrivit unui raport al grupului francez.

151 afișări
Imaginea articolului Veniturile Orange România au crescut anul trecut cu 1,8%, la 934 milioane euro

Veniturile Orange România au crescut anul trecut cu 1,8%, la 934 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Excluzând impactul modificărilor de reglementare (reducerea tarifelor de interconectare - n.r.) veniturile companiei au urcat cu 4,9% anul trecut, cea mai bună performanţă din 2010, notează grupul Orange într-o prezentate ataşată rezultatelor anuale.

În trimestrul al patrulea, veniturile companiei au avansat la 244 milioane euro, faţă de 233 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului anterior. Numărul clienţilor a urcat cu 73.000 în ultimele trei luni ale anului faţă de finele lunii septembrie.

Traficul de internet pe mobil în reţeaua Orange a crescut cu 47% în trimestrul al patrulea din 2013 faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 51% în 2013 faţă de 2012, se arată într-un comunicat transmis joi de Orange România.

În 2013 Orange a încheiat programul de modernizare a reţelei din mediul rural, l-a demarat pe cel din mediul urban şi a extins acoperirea 4G la nivelul întregii capitale. De asemenea, compania s-a pregătit pentru extinderea reţelei 4G începând din aprilie 2014.

Vânzările de smartphone-uri s-au dublat în 2013 faţă de 2012, iar în luna decembrie 2013 mai mult de jumătate din totalul telefoanelor vândute au fost smartphone-uri, precizează Orange România.

"2013 a fost anul în care Orange a realizat cele mai mari investiţii de la începutul crizei economice. Astfel, valoarea investiţiilor noastre în România a crescut în 2013 cu mai mult de 30% faţă de anul 2009", a declarat în comunicat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Orange este liderul pieţei româneşti de telefonie mobilă, după numărul de clienţi şi cifra de afaceri. Principalii concurenţi ai companiei sunt Vodafone (Marea Britanie) şi Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom şi care mai deţine în România compania Romtelecom.

Grupul Orange avea la finele anului trecut 236,6 milioane de clienţi la nivel global, în urcare cu 2,4% faţă de 2012.

Veniturile companiei franceze au scăzut în 2013 cu 4,5%, în bază comparabilă, la 40,98 miliarde euro, declin cauzat în principal de impactul modificării reglementărilor. Orange şi-a dublat anul trecut profitul net la nivel global, la 2,1 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici