Veniturile sunt la 32% din PIB în România, în timp ce în Bulgaria ajung la 40% din PIB

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi, la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, că în România veniturile au rămas la 32% din PIB, în timp ce în Bulgaria acestea se apropie de 40% din PIB.

22 afișări
Imaginea articolului Veniturile sunt la 32% din PIB în România, în timp ce în Bulgaria ajung la 40% din PIB

Veniturile sunt la 32% din PIB în România, în timp ce în Bulgaria ajung la 40% din PIB (Imagine: Mediafax Foto)

Ialomiţianu a precizat că, în ţara noastră, procentul din PIB privind veniturile la buget este un "redus", arătând că trebuie gândit cum să fie redusă evaziunea fiscală.

"Pot să spun că România a rămas la 32% venituri din PIB, iar Bulgaria se apropie la 40%. Trebuie să gândim aici cum să reducem evaziunea fiscală. Procentul privind venitul din PIB este un procent redus", a afirmat Ialomiţianu.

El a făcut această precizare răspunzând la întrebările deputaţilor din Comisia de muncă, care au arătat că economia nefiscalizată a ajuns la 30-35%.

Ministrul Finanţelor a mai arătat că partidul pe care îl reprezintă susţine cota unică de impozitare.

Legat de cheltuielile sociale, Ialomiţianu a afirmat că nu poate să spună că pensiile în România sunt mari, dar apreciază că modul de acordare a unor ajutoare sociale, mai ales la nivel local, nu s-a făcut cu respectarea legii.

"Aici avem o problemă. În urma controalelor făcute de Ministerul Muncii s-au găsit persoane care nu au declarat venituri şi au primit ajutoare. Trebuie să ne gândim la un mod de a vedea cine trebuie să primească ajutoare sociale", a adăugat Gheorghe Ialomiţianu.

El a mai spus că România trebuie să fie la un alt nivel al încasărilor din accize, arătând că ţara noastră are pentru accize o sumă redusă în comparaţie cu alte state.

"La acciză ar trebui să fim la alt nivel, mă refer la încasări", a adăugat ministrul finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici