Veştea: Până în prezent, au fost semnate contracte de peste 19 miliarde de lei prin „Anghel Saligny”

MInistrul Dezvoltării, Adrian Veştea, anunţă că, până în prezent, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” au fost semnate 1.732 de contracte, în valoare totală de peste 19 miliarde de lei. „Nicio localitate din ţară nu trebuie să rămână în urmă”, afirmă el.

348 afișări
Imaginea articolului Veştea: Până în prezent, au fost semnate contracte de peste 19 miliarde de lei prin „Anghel Saligny”

Veştea: Până în prezent, au fost semnate contracte de peste 19 miliarde de lei prin „Anghel Saligny”

„Toate programele de finanţare pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării au un obiectiv comun: nicio localitate din ţară nu trebuie să rămână în urmă! Toţi cetăţenii au dreptul să trăiască în comunităţi care să le asigure serviciile de bază, precum accesul la apă, la canalizare, la reţeaua de gaze ori la cea de drumuri modernizate”, a precizat, miercuri, ministrul Adrian-Ioan Veştea, cu ocazia semnării a 90 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”.

Contractele, în valoare totală de 917.179.374,17 lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu beneficiarii proiectelor şi vizează modernizarea unor străzi şi a unor drumuri de interes local, înfiinţarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare şi a unor staţii de epurare, înfiinţarea sau modernizarea unor reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale, precum şi construirea şi modernizarea unor poduri şi a unor pasarele pietonale.

„Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” se ridică la 1.732, în valoare totală de 19.102.690.657,95 de lei”, se arată în finalul comunicatului.

 

Prin acest program sunt aprobate pentru finanţare 4.683 obiective de investiţii pentru realizarea a peste 9.000 km de reţele de alimentare cu apă, 17.000 km de reţele de canalizare, 2.000 km de drumuri judeţene şi 15.000 km de drumuri locale, precum şi 104 obiective de investiţii, preluate din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuţie a gazelor naturale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici