Vezi cât a investit până în prezent Ford România în uzina de la Craiova

Constructorul auto Ford România a investit până în prezent 350 de milioane euro în operaţiunile pe care le desfăşoară la Craiova, proiect pentru care compania americană s-a angajat prin contractul de privatizare să aloce 675 milioane euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate constructorului.

80 afișări
Imaginea articolului Vezi cât a investit până în prezent Ford România în uzina de la Craiova

Vezi cât a investit până în prezent Ford România în uzina de la Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Investiţiile Ford în România vor continua şi după atingerea nivelului de 675 milioane euro", a mai spus sursa citată.

La uzina de la Craiova a fost finalizată instalarea liniilor de producţie, atât cea pentru modelul B-Max, cât şi pentru noile motoare pe care constructorul american le va fabrica în România.

Fiecare linie de fabricaţie are o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi pe an.

Ford a prezentat pe 1 martie, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul monovolumului de clasă mică B-Max, model care va intra în producţia de serie la uzina de la Craiova începând cu anul viitor. Primele modele de test vor putea fi văzute pe şosele începând din vara acestui an.

Conform contractului de privatizare dintre Ford şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, încheiat în septembrie 2007, compania americană s-a angajat să investească la uzina de la Craiova 675 milioane euro într-un interval de patru ani. Constructorul auto a solicitat şi obţinut în 2010 o amânare de finalizare a angajamentelor în anul 2013.

Wolfgang Schneider, vicepreşedinte al Ford Europa, a declarat la începutul lunii că noua formă a contractului dintre Ford şi Guvernul României va fi semnată în cursul lunii aprilie.

Ford Motor a cumpărat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici