Viaţa fără fotbal. Cât pierd primele cinci ligi de fotbal din Europa din cauza pandemiei

  • Primele cinci ligi de fotbal din Europa ar putea pierde până la 4 miliarde de euro reprezentând venituri combinate dacă pandemia coronavirusului va duce la oprirea sezonului.
  • Studiul a fost realizat de KPMG.
  • KPMG estimează că Premier League din Anglia ar pierde cel mai mult.
277 afișări
Imaginea articolului Viaţa fără fotbal. Cât pierd primele cinci ligi de fotbal din Europa din cauza pandemiei

Sursa foto: Profimedia

KPMG a calculat că totalul veniturilor care ar putea fi obţinute în urma meciurilor rămase din Premier League, La Liga, Bundesliga germană, Serie A din Italia şi Ligue 1 a Franţei este cuprins între 3,45 miliarde şi 4 miliarde de euro.

KPMG estimează că Premier League din Anglia ar pierde cel mai mult, până la 1,25 miliarde euro. Pierderile de venituri din Premier League ar fi cele mai mari, în ciuda faptului că au mai rămas mai puţine jocuri decât toate celelalte ligi, în afară de Bundesliga, care are cel mai mic număr de echipe.

Raportul a spus că La Liga din Spania ar putea pierde în jur de 600 de milioane de euro de la televiziuni, în timp ce cluburile din Serie A vor pierde până la 450 de milioane de euro.

Bundesliga şi Ligue 1 vor pierde până la 400 de milioane euro, respectiv 200 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici