Viceprimarul Clujului respinge acuzaţiile legate de Aeroportul Cluj-Napoca

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, preşedintele filialei municipale a PNL, a respins, duminică, acuzaţiile aduse privind implicarea sa într-un proiect imobiliar care ar periclita dezvoltarea aeroportului clujean şi investiţia Nokia.

4 afișări
Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, declara, joi, că liderul PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, riscă să fie sancţionat de conducerea filialei judeţene pentru că a pus în pericol dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi investiţia Nokia din comuna Jucu.

Viceprimarul a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu a discutat la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) despre niciun proiect imobilar concret.

"Am fost la AACR la rugămintea aeroportului şi în urma unei întâlniri la Primărie împreună cu reprezentanţii unei firme de consultanţă în ceea ce priveşte dezvoltarea aeroportului. Am fost la autoritate doar pentru chestiuni generale, să înţeleg problemele de con de zbor, zonele orizontale de siguranţă, trasele de aterizare-decolare”, a afirmat Popa.

El a explicat că nu are niciun interes în nici un proiect imobiliar din zona respectivă, şi că nici în Cluj-Napoca nu are nici un proiect imobiliar personal sau al unui prieten de-al său.

„Nu mi-am depăşit atribuţiile. Consider că, în calitate de viceprimar, trebuie să fiu bine înformat în legătură cu buna dezvoltare a aeroportului şi implicaţiile ce revin asupra oraşului de către alte autorităţi”, a spus viceprimarul Clujului.

Potrivit acestuia, de deplasarea la sediul AACR ştia inclusiv directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo, care i-ar fi mulţumit că se implică în demersurile privind dezvoltarea aeroportului.

Adrian Popa l-a acuzat pe preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, că a încălcat Statutul partidului, pentru că a afirmat că îl va sancţiona înainte de a avea o discuţie lămuritoare privind întîlnirea cu oficialii AACR.

„Există o problemă internă în PNL Cluj, pentru că mi s-ar fi părut normal să mă întrebe înainte despre ce este vorba şi să lămurim toate problemele la telefon. Eu l-am sunat la telefon şi nu mi-a răspuns. Voi clarifica aceste lucruri cu dânsul. Cred că a încălcat Statutul PNL, deoarece discuţiile trebuiau să aibă loc în interior, iar apoi să fie făcute publice”, a spus Adrian Popa.

El a exclus posibilitatea plecării din PNL, spunând că nu ar avea motive, deoarece a avut rezultate şi satisfacţii în acest partid.

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă prima şedinţă a Biroului Judeţean pentru a avea o discuţie lămuritoare cu Adrian Popa. „Eu nu am încălcat Statutul PNL. Nu am spus că este vinovat, până nu voi discuta cu el. Vom discuta şi vom afla ce a spus la AACR”, a subliniat Marius Nicoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici