Videanu: "Le-am spus celor din PSD: «Nu ieşiţi cu cele 24 de măsuri, că multe sunt penibile»"

Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte PDL şi ministru al Economiei, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după ce a prezentat măsurile anticriză propuse de PDL, că cele propuse, anterior, de PSD, sunt "penibile", social-democraţii prezentându-le public din raţiuni "politicianiste".

15 afișări
Imaginea articolului Videanu: "Le-am spus celor din PSD: «Nu ieşiţi cu cele 24 de măsuri, că multe sunt penibile»"

Videanu: "Le-am spus celor din PSD: «Nu ieşiţi cu cele 24 de măsuri, că multe sunt penibile»" (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează faptul că PDL a criticat PSD atunci când a propus un pachet de măsuri anticriză, iar acum PDL face acelaşi lucru, Videanu a răspuns: "Da. Pentru că noi întâi am stat de vorbă cu ei (cu PSD, n.r.) şi pe urmă am ieşit public. Ei, din raţiuni politicianiste - şi chiar am libertatea să spun acest lucru, că le-am spus în şedinţa de coaliţie. Le-am spus - «Nu ieşiţi cu cele 24 de măsuri, că multe dintre ele sunt penibile, care încălcau directive ale Uniunii Europene. Haideţi, OK, apreciem iniţiativa, dar haideţi să facem o discuţie internă în cadrul coaliţiei şi pe urmă să ieşim», ceea ce eu am respectat".

Videanu a precizat că PDL are libertatea de a prezenta propriile măsuri, pentru că, în prealabil, s-a consultat cu PSD în privinţa acestora.

"Ne-am dus în coaliţie, am discutat aceste măsuri. Acestea au fost propunerile PDL. Unele au fost comune, nu le-am prezentat azi (duminică, n.r.), am prezentat numai propuenrile PDL. Avem libertatea să facem acest lucru, pentru că întâi ne-am consultat cu cei de la PSD", a adăugat Videanu.

El a subliniat că niciuna dintre măsurile propuse de PDL nu este contestată de către PSD.

Întrebat dacă nu consideră că îi jigneşte pe cei de la PSD apreciind că măsurile lor sunt "penibile", Videanu a răspuns: "Nu. Le-am spus-o atunci, cu ce să-i jignesc? Luaţi Directiva 112 din 2006, legat de colectarea TVA. Colectarea TVA la facturare se practică la nivelul UE pentru o categorie limitată de societăţi, dar care nu au TVA deductibil. (...) Vă rog să uitaţi cuvântul «penibil». L-am spus atunci şi de aia l-am reiterat".

Videanu a spus că măsurile propuse de PDL au fost discutate cu colegii de la PSD şi sunt asumate şi de aceştia, urmând să se stabilească detaliile.

Solicitat să enumere cinci dintre măsurile anticriză agreate şi de PSD şi de PDL, Videanu a precizat, pentru "satisfacţia" jurnaliştilor, că acestea se referă la promovarea de proiecte pentru îndeplinirea criteriilor de la Lisabona pentru promovarea cercetării şi inovării, extinderea programului "Rabla" pentru tractoare, majorarea capitalului social al fondului de garantare a creditului rural, îmbunătăţirea Legii investiţiilor şi introducerea standaredelor de cost.

"O parte dintre măsurile propuse de PSD au fost însuşite şi de noi. Dânşii le-au prezentat public, dar am ţinut să vă prezentăm şi noi măsurile propuse de noi. Probabil mâine (luni, n.r.) în coaliţie se va lua o decizie", a spus Videanu.

Întrebat dacă social-democraţii şi democrat-liberalii sunt buni colegi în coaliţie, Videanu a precizat: "Din punct de vedere al actului de guvernare, lucrurile, în principiu, sunt în regulă. Faptul că unii politicieni sunt şi în opoziţie şi la guvernare, fiind perioada de campanie electorală, analizaţi dumneavoastră".

Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte PDL şi ministru al Economiei, a prezentat duminică, într-o conferinţă de presă, măsurile anticriză propuse de partidul său şi a afirmat că au fost găsite 37 de măsuri care vor fi discutate luni în coaliţie.

Videanu a spus că măsurile anticriză vizează creşterea economică, majorarea veniturilor bugetare, raţionalizarea cheltuielilor bugetare şi creşterea lichidităţii monetare în sistemul bancar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici