Videanu: Termoelectrica va intra în faliment până în martie 2011

Termoelectrica va intra în faliment până în martie 2011, după ce activele viabile, precum Electrocentrale Paroşeni, vor fi scoase din companie, ca persoane juridice, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

133 afișări
Imaginea articolului Videanu: Termoelectrica va intra în faliment până în martie 2011

Videanu: Termoelectrica va intra în faliment până în martie 2011 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Printre alte active viabile ale Termoelectrica se numără centralele Galaţi, Brăila, Borzesti şi ELCEN Bucureşti.

Videanu a mai arătat că există semnale că Electrocentrale Bucureşti va trece pe profit până la finalul anului, iar în cazul Companiei Naţionale a Huilei va fi derulat un proces de rentabilizare după adoptarea, la nivelul Comisiei Europene, a noului regulament legat de subvenţia pentru huilă.

Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi CE să înceapă procedurile de privatizare sau închidere pentru Termoelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici