Viitoarele benzinării Rompetrol se vor numi Litro

Benzinăriile pe care le va deschide Rompetrol vor funcţiona sub brandul Litro, iar cele actuale îşi vor păstra denumirea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, noul director general executiv al grupului, Saduokhas Meraliev.

253 afișări
Imaginea articolului Viitoarele benzinării Rompetrol se vor numi Litro

Viitoarele benzinării Rompetrol se vor numi Litro (Imagine: Mediafax Foto)

Primele unităţi Litro vor fi inaugurate pe autostrada Bucureşti-Constanţa, a afirmat Meraliev, prezent la aniversarea a 30 de ani de la punerea în funcţiune a primei instalaţii a rafinăriei Petromidia, în prezent Rompetrol Rafinare.

Meraliev a adăugat că şi benzinăriile Rompetrol care vor fi modernizate vor fi numite Litro.

El a precizat că deocamdată compania KazMunaiGaz, care deţine integral Rompetrol, va păstra brandul Dyneff, din Franţa, dar va vinde unele firme controlate de Rompetrol în alte ţări. În Albania, unde Rompetrol vinde carburanţi, afacerea va fi închisă.

Meraliev a preluat, marţi, funcţia de director general executiv la Rompetrol, după retragerea lui Dinu Patriciu. Meraliev a ocupat postul de director general adjunct la Rompetrol.

Patriciu a vândut în 2007 companiei de stat din Kazahstan KazMunaiGaz 75% din Rompetrol Group, pentru 1,6 miliarde dolari. În iunie 2009, Patriciu a cedat acţionarului majoritar şi participaţia de 25% pe care o mai deţinea la Rompetrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici