Viitorul acord, de tip preventiv, al Comisiei Europene cu România va începe la 1 mai

Acordul de tip prevetiv care va fi semnat de România cu Comisia Europeană ar putea intra în vigoare începând cu 1 mai, a declarat marţi directorul de ţară pentru România al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

26 afișări
Imaginea articolului Viitorul acord, de tip preventiv, al Comisiei Europene cu România va începe la 1 mai

Viitorul acord, de tip preventiv, al Comisiei Europene cu România va începe la 1 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă va fi aprobat de Consiliul European, programul va începe pe 1 mai. Misiunea CE a avut succes, au fost îndeplinite cerinţele pentru a completa ultima evaluare şi pentru a elibera tranşa de 150 de miilioane de euro", a afirmat Szekely.

El a arătat că misiunea comună FMI, CE şi Banca Mondială a definit deocamdată doar ţintele majore care trebuie atinse în cadrul viitorului acord, urmând ca în perioada următoare să fie realizată etapizarea şi realizarea concretă a calendarului.

"România a ieşit din zona de pericol pentru că şi-a consolidat finanţele publice şi că este pe calea de a reduce deficitul bugetar la sub 3% în 2012, mai ales având în vedere că măsurile fiscale au fosat deja adoptate (...) Este momentul pentru România să continue reformele structurale şi să treacă pe creştere economică", a mai spus Szekely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici