Vineri, 24 august, este ultima zi de subscriere a titlurilor de stat Centenar

Data de 24 august este stabilită ca termen final în care se va sista subscrierea titlurilor de stat emise la 1 august în cadrul Programului Tezaur, ediţia Centenar. Vineri se mai pot cumpăra astfel de titluri doar prin unităţile Trezoreriei Statului.

282 afișări
Imaginea articolului Vineri, 24 august, este ultima zi de subscriere a titlurilor de stat Centenar

Data de 24 august este stabilită ca termen final în care se va sista subscrierea titlurilor de stat emise la 1 august în cadrul Programului Tezaur, ediţia Centenar. Vineri se mai pot cumpăra astfel de titluri doar prin unităţile Trezoreriei Statului.

Titlurile de stat, emise de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), au o valoare nominală de 1 leu, o scadenţă la trei ani, o dobândă anuală de 4,5% plătibilă la termenele din prospectul de emisiune, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

În ediţia Centenar, titlurile de stat au fost distribuite astfel:
- în perioada 1-22 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul rural;
- în perioada 1-23 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română din mediul urban;
- în perioada 1-24 august 2018 de la toate unităţile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal.

Achiziţionarea de titluri poate fi efectuată de către persoanele fizice rezidente majore la data efectuării subscrierii, precum şi de cele care au participat la emisiunea anterioară, din luna iulie. Pentru acest scop, poate fi utilizat atât numerarul, cât şi viramentul bancar, plata putând fi făcută la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi la oficiile Poştei Române.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, însă valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei. În perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei, însă, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

De asemenea, în caz de deces, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor care prezintă documentele legale necesării atestării calităţii de moştenitori.

Aceasta este doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur, ediţia Centenar, ce este destinată exclusiv populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici