Visa Europe menţine comisioanele la tranzacţiile transfrontaliere

Visa Europe va continua să perceapă comisioane pentru tranzacţiile transfrontaliere prin carduri, chiar dacă rivala MasterCard le-a suspendat pentru a evita posibile amenzi din partea Comisiei Europene.

13 afișări
Imaginea articolului Visa Europe menţine comisioanele la tranzacţiile transfrontaliere

Visa Europe menţine comisioanele la tranzacţiile transfrontaliere

"Anunţul de ieri (joi n.r.) nu are niciun impact asupra comisioanelor impuse de Visa Europe", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Consumatorii europeni cheltuie unul din fiecare nouă euro prin intermediul celor 350 de milioane de carduri emise de Visa Europe.

"Discutăm cu oficialii Comisiei Europene despre felul în care vom stabili comisioanele în viitor. Intenţionăm să ajungem la un acord cu CE în viitorul apropiat", a precizat purtătorul de cuvânt.

Executivul UE a stabilit, în decembrie 2007, că MasterCard a încălcat timp de 15 ani reglementările comunitare în domeniul concurenţei în privinţa comisioanelor pentru tranzacţiile transfrontaliere.

CE a acordat MasterCard un termen de şase luni, care expiră la 21 iunie, pentru modificarea structurii comisioanelor percepute pentru acest tip de operaţiuni, în caz contrar urmând să fie penalizată cu amenzi.

MasterCard a suspendat comisioanele dar contestă decizia CE la Curtea Europeană de Primă Instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici