Vlădescu este de acord, "în principiu", cu introducerea CAS pentru drepturi de autor

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri că este de acord "în principiu" cu introducerea CAS pentru drepturi de autor, afirmând că toţi beneficiarii de venituri salariale trebuie să contribuie la asigurările sociale şi de pensii.

54 afișări
Imaginea articolului Vlădescu este de acord, "în principiu", cu introducerea CAS pentru drepturi de autor

Vlădescu este de acord, "în principiu", cu introducerea CAS pentru drepturi de autor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Faptul că un venit salarial din muncă este supus impozitării pentru pensii şi asigurări sociale mi se pare normal. În principiu sunt de acord cu această măsură", a afirmat Vlădescu la dezbaterile din comisiile parlamentare pe tema bugetului pe 2010.

El nu a precizat o dată la care ar putea fi introdusă această măsură şi a menţiona că este nevoie de intrarea în vigoare a lengii pensiilor.

Guvernul analizează ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare şi revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici